Historiek


1940 - 1945

Tijdens de oorlogsjaren baten Achiel en Rachel Snoeck-Vanderheeren café De Sterre uit op de Grote Markt van Izegem. In het café vrolijkt hun oudste zoon Roger Snoeck met zijn accordeon het samenzijn op. Roger wordt later beroepsmuzikant met orgel en orkestleider in de Ancienne Belgique te Antwerpen en het Witte Paard te Oostende en Blankenberge. In de Ancienne Belgique was hij dirigent voor wereldartiesten.

1947

In hun woning op de Izegemse Grote Markt (café De Sterre) leggen Achiel en Rachel Snoeck-Vanderheeren de basis van Snoeck Uitvaartzorg.


1950

Achiel Snoeck biedt als eerste in de ruime regio van Izegem de mogelijkheid een uitvaart te organiseren met een auto-lijkwagen; een innovatie want uitvaartdiensten gebeurden toen altijd met paard en koets.


1979

Familie Snoeck opent als vierde begrafenisonderneming in West-Vlaanderen een funerarium aan de Stationsstraat in Izegem. Tot dan toe was het gebruikelijk dat men in de mortuaria van ziekenhuizen en begraafplaatsen een overledene kon groeten.


1993

Na zijn opleiding tot begrafenisondernemer neemt Stefaan Snoeck samen met zijn vader Marc de dagelijkse leiding in handen.


1999

Overname van begrafenisonderneming Taxi Wilfried. Wilfried, een volksmens in hart en nieren, werkt nog enkele jaren mee met de familie Snoeck.
Marc en Stefaan Snoeck openen een nieuw, groot funerarium aan de Bellevuestraat in Izegem.2000

Stefaan Snoeck volgt de opleiding anatomie-thanatopractor en kan daarmee de verzorging en presentatie van de overledenen optimaliseren. Met stages in de U.S., U.K., Frankrijk en Canada en verdere opleidingen door de jaren heen heeft Stefaan de kennis verworven om uw geliefde de beste verzorging en presentatie te geven. Reconstructie na verminkingen door verkeersongevallen is eveneens een knowhow geworden. Afscheid kunnen nemen is het belangrijkste tijdens het rouwproces.

2007

In de nacht van 20 juni 2007 staat de wereld stil bij de familie Snoeck. Een blikseminslag verwoest het funerarium tot op de grond. Snoeck Uitvaartzorg opent een tijdelijk ‘uitvaarthuis‘ aan de Leon Defauwstraat.


2008

Na 13 maanden intensieve arbeid opent Snoeck Uitvaartzorg een nieuw uitvaartcentrum aan de Bellevuestraat. Het gebouw bevat 7 rouwkamers, een ruime aula voor burgerlijke diensten en straalt meer dan ooit rust en symboliek uit.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK