Uitvaartcentrum


Symboliek

Met ons nieuw uitvaartcentrum hebben wij geopteerd voor een eigentijds concept. Er is een duidelijk contrast tussen de strakke en sobere buitenkant en het warme interieur. Een tegenstelling die ook in de symboliek van dit gebouw tot uiting komt. Naast de witte toegangsdeur vindt u aan de voorkant van het gebouw rood glas. Rood als kleur van de liefde en de warmte.In tegenstelling tot de buitenkant is het uitvaartcentrum vanbinnen bijna volledig opgebouwd uit ronde muren. Alsof de centrale aula, de rouwkamers en de zitruimte de rouwenden omarmen in hun verdriet.

Ook binnenin zijn de kleuren bewust gekozen. De rouwkleuren zwart, grijs en paars vervangen we maximaal door warmere kleuren die de bezoekers een gevoel van geborgenheid geven.

Het plafond van de centrale aula is een grote cirkel, zonder begin, zonder einde. Door de uitgekiende verlichting lijkt het alsof we het heelal zien, als teken van verbondenheid over de dood en de eeuwigheid heen. Eén enkel raam dient als licht en uitkijkpunt. Even staren naar de hemel en de wolken stemt tot nadenken over leven en dood.

Bij een overlijden worden we geconfronteerd met diepe emoties. Het warmrode tapijt in de aula heeft de vorm van een hart dat gebroken is door het intense verdriet.De zeven rouwkamers en de afscheidskamer liggen niet langs één koele, rechte gang. Elke overledene was tijdens zijn leven een mens met een eigen identiteit, persoonlijkheid en stijl. Hij of zij verdient een individuele, karaktervolle rustplaats die hem respecteert in zijn eigenheid. Daarom zijn alle rouwkamers ook uniek qua kleur, vorm en inrichting.

Het funerarium van Snoeck Uitvaartzorg is technisch compleet uitgerust voor een perfecte verzorging en bewaring van de overledenen. Het voldoet hiermee volledig aan de strenge milieuwetgeving van Vlarem.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid.   Meer info OK